Historie

et historisk overbliv

Hvidbjerg Vinduet gennem tiden

I 1966 grundlagde 2 lokale iværksættere glasfabrikken Isolar A/S. Den blev senere til en termorudefabrik ogen af landets førende producenter.

De samme iværksættere startede også op med produktion af plast vinduer og døre. I 1975 blev denaktivitet skiltud i et selvstændigt selskab ”Hvidbjerg Vinduet A/S”.

Det lokale initiativ blev efterhånden til nordens største fabrik for vinduer og yderdøre i hård plast.I 2001 udvidede Hvidbjerg Vinduet A/S produkt sortimentet med vinduer og døre i kombinationentræ/aluminium.Via et mellemstop i Struer er den produktion nu flyttet til Nors ved Thisted hvor der var egnede lokaler og dygtig lokal arbejdskraft.Siden 1995 har virksomheden været ejet af Plastmo A/S og indgår i koncernen ACO Nordic A/S i Ringsted.Læs mere om Hvidbjerg Vinduets historie under fanen historie.

Grundlægges af lokale iværksættere.  Byens købmand Niels Langergaard og malermester Bjarne Michaelsen.

grundlægges af Isolar A/S og dermed af de samme lokale iværksættere.

Hvidbjerg Vinduet er hurtigt blevet Skandinaviens største producent af plastvinduer og døre

Bjarne Michaelsen og Niels Langergaard ønsker at gå på pension.  Hvidbjerg Vinduet A/S er fortsat den største kunde og nærmeste nabo.  Derfor er det naturligt at afhænde Isolar A/S til Hvidbjerg Vinduet A/S.  Dermed er koncernen igen samlet under et ejerskab.

Plastmo A/S overtages af ACO Severin Ahlmann GmbH og skifter navn til ACO Nordic A/S.  Hvidbjerg Vinduet A/S forbliver et 100% ejet datterselskab til Plastmo – ACO Nordic A/S.

Hvidbjerg Vinduet introducerer kombinationsproduktet ALUX.  Vindues- og dørsystemet er udført i træ/aluminium.  Den indvendige del er træ, mens den udvendige del er aluminium.  Produktplatformen udvides dermed fra plastvinduer til Vedligeholdelsesfrie vinduer og døre.

Hvidbjerg Vinduet etablerer en produktionsenhed til ALUX træ/ alu produktionen i Struer. Fabrikken i Hvidbjerg er blevet for lille til den øgede aktivitet, og træ/alu produktionen flytter ind i 2.300 m2 nye lokaler i Struer.

Hvidbjerg Vinduet etablerer produktionsenhed på ca. 6.000 m2 til træ/alu produktion i Nors ved Thisted.  For at bevare vækstmulighederne og sikre effektive forsyninger, starter opbygningen af en egen produktionsafdeling til forarbejdning og maling af trædelene.

I 2008 flytter træ/alu afdelingen fra Struer til Nors. Dermed samles alt produktion af ALUX træ/alu vinduer og døre i Nors ved Thisted.

I 2018 udviklede Hvidbjerg Vinduet vinduessystemet ZelaLUX, et arkitektonisk og energi rigtigt vindue til fremtiden.