Energifakta

Mærkningsordninger

ENERGIFAKTA

Energifakta giver dig oplysninger om reglerne i  BR10 og de forskellige betegnelser, som bruges i forbindelse med vinduer og døres isoleringsevne mv.

Nye krav til vinduer i BR10

Baggrunden er Folketingets beslutning i 2008 om at reducere bygningernes energiforbrug med ialt 75%.  Regeringens mål er at stramme kravene med mindst 25% i 2010, 25% i 2015 og med yderligere 25% i 2020.

Kravene både for nybyggeri og vinduesudskiftninger er strammet i BR10, og i den forbindelse er der indført et nyt begreb, EREF.

Eref

Eref er et udtryk for vinduessystemets energibalance, dvs. vinduets varmetab (U-værdi) minus vinduets evne til at modtage solenergi (g-værdi).

Eref angives og reguleres for et 1-fløjet oplukkeligt vindue i størrelsen 1230 x 1480 mm ved en referenceorientering.

Er Eref negativ betyder det, at vinduet koster energi i fyringssæsonen.
Er Eref positiv betyder det, at vinduet bidrager med energitilførsel til boligens opvarmning i fyringssæsonen.

Herudover skærpes kravene til U-værdi og overfladetemperatur.

Kravet til vinduessystemer er i BR10 foreskrevet til en Eref på -33 for et 1-fløjet oplukkeligt vindue i størrelsen 1230 x 1480 mm.

ENERGIMÆRKNING

Energistyrelsen og VinduesIndustrien har indført en energimærkningsordning for vinduer.Energimærkningen viser på en skala fra A til F hvor energirigtig vinduet er. Alux-e og Everluxx Classic-e vinduer fra Hvidbjerg Vinduet er energimærket i Energiklasse A.

SE HVORDAN VI HAR HJULPET ANDRE

Inspiration til nye døre og vinduer

Cases

Udforsk
Cases Filter CategoriesFilter - AllEtagebyggeri VAB afd. 206 – Munkholmvej Holbæk Midtermolen, Nyborg Karolinehaven, Aalborg Lejerbo afd. 70, Kolding Lejerbo Vejle, 30 boliger Remmerslund Stengårdsparken Søborg Olufsgård, Kastrup Ringkøbing Boligselskab afd. 18 Sct. Knudsgade, Ringsted Bakkegården, Roskilde (Dansk Boligselskab) Sofiendal Enge, Aalborg BB40 Billund Holbæk Boligselskab
Dør- og vinduestyper: Vinduer og døre kommer i mange forskellige designs og udformninger. Se nogle af de forskellige typer vi kan tilbyde. VORES SORTIMENT I VINDUER Her kan du se vores store sortiment i vinduer Fast karm Topstyret Topvendt Sidehængt Bondehus/Dannebrog Dreje/kip Har du spørgsmål er du velkommen til at ringe på tlf. nr. 9691 2222 VORES SORTIMENT I DØRE…

Husets stil

Udforsk
Husets stil: Vinduerne skal holde i mange år, derfor er det vigtigt at vælge de vinduer, som passer til husets arkitektur. Moderne     Et let og minimalistisk udtryk med smalle rammer sikrer maksimalt lysindfald.  Anvendes typisk i parcelhuse, funkis-boliger, sommerhuse og til nybyggeri. Vælg mellem vedligeholdelsesfrie træ/alu, træ/komposit/alu eller pvc med 2-eller 3-lags glas. Klassisk           Charme, romantik og flotte slanke…